top of page
Search

Miksi nainen ei halua (enää) seksiä?

Updated: Dec 15, 2022

Kuvitellaanpa, että olet kohdannut ihanan ja viehättävän naisen, joka tuntuu myöskin olevan kiinnostunut sinusta...alatte tapailemaan ja huomaat, että olet löytänyt todellisen aarteen, monellakin tavalla, mutta tämä nainen ilmentää myös seksuaalisuuttaan ihanan runsaasti kanssasi. Rakastelette aamuin ja illoin, kotona keittiön pöydällä ja laiturin nokassa. Ja sitten, jossain vaiheessa tämä ihana unelma särkyy…Naisen ei enää teekään mieli! Mitä ihmettä?! Mitä on tapahtunut?


Kovin tuttu tarina monelle vai mitä? Joskus alku ei ole edes näinkään ruusuinen, mutta seksuaaliset tarpeet ja halut tuntuvat sopivan yhteen kohtuullisen hyvin kuitenkin. Yksi olennainen asia, mitä on tapahtunut on hormonitasojen muutos. Alkuihastumisen aikana miehen testosteroni-tasot laskevat ja hänestä tulee lempeämpi, pehmeämpi ja huomioivampi – juuri sitä mitä jokainen nainen toivoo! Ja naisen tasot puolestaan kohoavat ja hänestä kuoriutuu seksin jumalatar – jokamiehen unelmapakkaus siis :) Mutta alkuhuuman hormonitasot (etenkin korkeat dopamiinitasot) ei ole tarkoitettu kestäväksi loputtomiin, vaan niiden tarkoituksena on saada meidät pariutumaan, löytämään sopiva mätsi ja lisääntymään, jonka jälkeen hormonit muuttavat meitä enemmän sitoutuneen parisuhteen suuntaan, jossa todellinen rakkaus voi alkaa kehittymään. Tällöin elimistössämme erittyy vahvemmin etenkin oksitosiinia ja vasopressiiniä. Naiselle tämä on monesti hyvin miellyttävä vaihe, mutta miehelle joskus hienoinen pettymys: minne se halukas sexqueen katosikaan..?


Tilanteen ei kuitenkaan tarvitse olla näin. Tantra voi toimia apuna miehen ja naisen erilaisen seksuaalisuuden välillä. Monesti suhteen alkuun naiselle riittää lyhytkin kohtaaminen miehen kanssa, kiihkeä rakastelu ja nopeat tulemiset. Mutta se ei ole varsinaisesti naisen eroottinen luonto. Nainen on seksuaalisesti hitaampi syttymään, kuin vesi, joka täytyy saada kiehumaan. Miehen tuli leimahtaa, mutta myös sammuu kovin nopeasti. Kun naisen vesi poreilee kuumana, mies on saattanut jo hyytyä ensimmäiseen, ehkä aika nopeastikin tulleeseen ejakulaationsa. Tämä voi olla naiselle hyvin turhauttavaa: juuri kun vasta alkuun päästiin! Naisella on kyky saavuttaa loputtomasti orgastista nautintoa, jos hänen järjestelmänsä on avoin. Naisen tantrinen polku kulkeekin kohti avautumista, estoista ja häpeästä irtipäästämistä, nautinnolle avautumista yhä syvemmin ja syvemmin. Miehen tantrinen polku on kuin soturin polku: oman seksuaalienergian hallinta ja laajentaminen koko kehoon, jotta energia ei pakkaudu pakottavasti vain genitaalialueelle. Siksi on tärkeää, että molemmat kulkevat omaa polkuaan ja saavat oppia saman sukupuolen edustajilta, jotka ovat aiheessa kokeneempia.


Mitä nainen ja mies voivat sitten tehdä yhdessä? Tantrinen rakastelu on molempia tyydyttävä ja mehukas harjoitus. Joskus naisen halut loppuvat suhteessa jo ihan siksikin, että rakastelu ei ole sitä, mitä nainen tarvitsisi ja toivoisi ja mitä hän vähintäänkin intuitiivisesti janoaa. Pitkää, hellää, moniulotteista, välillä kiihkeää, välillä rauhallista, erilaisia vaiheita käsittävää, kaikessa rauhassa avautumista nautinnon eri tasoille; rakkauden, kiintymyksen ja intiimin yhteyden voimistumista välillänne. Muistan joskus lukeneeni jostain naisten seksioppaasta, että nainen voi valmistautua itsekseen puoli tuntia ennen rakkauden hetkeä dildon kanssa, jotta hän olisi valmis rakasteluun miehen kanssa! Oi ei. Hyvää tarkoittanut kirjoittaja varmasti yritti ratkaista näin tämän ikuisen ongelman miehen ja naisen välillä. Mutta tantrinen rakastelu on yhteinen harjoitus, yhteinen matka ja koska nainen ja mies on luotu niin erilaisiksi, onkin miehen hyvä ottaa tässä kohtaa ohjat käsiinsä. Suosittelen miehelle omia harjoituksia ejakulaation hallinnan parissa, esimerkiksi näiden kirjojen avulla: Mantak Chia/ Multi-Orgasmic Man tai Mantak Chia/ Taoist Secrets of Love – Cultivating Male Sexual Energy tai jonkun kokeneen miesopettajan opastuksella. Näin mies voi alkaa hallitsemaan ja laajentamaan ylitsepursuavaa energiaansa ja pidentää rakkauden aktia. Naisen olisi hyvä tutustua itseensä ja omaan nautintoonsa perusteellisesti itsekseen ja myös hyvän naisopettajan opastuksella. Oppia purkamaan häpeää kehostaan ja avautumaan aina vain syvemmin eroottiselle ja sensuaaliselle energialleen. Molemmille on tärkeää oppia rentoutumaan syvästi, sillä vain rentoutunut keho voi orgastinen, myös ilman mitään ulkoista stimulaatiota.


Nämä omat sisäiset työskentelyt helpottavat yhteensopivuutta, sillä silloin mies pystyy hidastamaan tahtia ja nainen nopeuttamaan syttymistään luonnollisesti. Jos nainen ei ole syvästi auki yonistaan ja pehmeän kostea kauttaaltaan, ei hänen sisälleen tule mennä. Se tulee vain hankaloittamaan jatkossa rakastelujanne ja hänen avautumistaan. Tähän ei myöskään kannata käyttää liian heppoisesti keinotekoisia liukuvoiteita (toki voi olla hyvä kokeilla esimerkiksi kylmäpuristettua kookosöljyä, jos olet vaihdevuodet ohittanut nainen ja luonnollinen kosteutuksesi on alkanut vähenemään). Naisen on todella tärkeä oppia kuuntelemaan kehoaan ja sen avautumista eikä suostua yhdyntään, jos hän ei ole siihen valmis. Naisen keho avautuu hitaasti (vaikka hän olisi nopea kiihoittumisessa!), sillä nainen tarvitsee turvaa ja rakkautta avautuakseen ja nauttiakseen todella. Jos joskus olet ihmetellyt, miksei naisesi koe orgasmia, niin voit miettiä, onko teillä tarpeeksi aikaa, rakkautta, hellyyttä, monipuolista koskettelua, yhteyttä ja turvaa suhteessanne ja rakasteluhetkissänne. Tietenkin joillakin ihmisillä on välillään kemiaa, joka sytyttää molemmat nopeasti ja joillain pareilla sitä on vähemmän, mutta kaikissa tapauksissa tilanteeseen voidaan vaikuttaa. Hyvä tantrinen tapa on kysyä: voinko tulla sisällesi nyt? Tämä koskee niin lingamilla kuin sormella penetroitumista. Ja nainen kuulostelee, onko hetki oikea.


Koko asenne esileikkiin olisi hyvä muuttua. Rakastelu alkaa siitä, että hellitte ja suutelette toisianne lukuisin eri tavoin ja annatte kaikelle aikaa. Miehen on äärimmäisen tärkeä oppia kärsivällisyyttä ja nauttia naisen herättelemisestä ja kosketuksesta. Esileikin vaihe avaa teitä myöskin tunnetasolla toisianne kohtaan ja siksi se on erityisen tärkeä myös miehelle. Naisen emätin on luonnostaan hieman ”tunnottomampi”, aivan kuten peniksen varsi, sillä se on samalla myös synnytyskanava. Jos naista ei ole herätelty monin eri tavoin (hyväilemällä koko kehoa, rintoja, suutelemalla, suuseksillä, hieromalla klitorista naisen toivomalla tavalla jne.) ei emätin ole erityisen tunneherkkä. Eli toisin sanoen, jos menet melko pikaisesti hänen sisälleen, hän ei välttämättä tunne siellä mitään erityistä. Vasta kun veri kiertää, kudokset ovat paisuneet kunnolla yonissa ja hän on hyvin kostea, voi nautinnon tuntemuksia olla vahvemmin emättimen alueella. Naisella on usein emättimessään myös ”panssareita” tai kipeitä kohtia, jotka ovat varastoineet erilaisia traumoja, liian nopeita sisälle tulemisia joko kumppanin, gynekologin tai tamppoonin laittamisen vuoksi sekä jälkiä kaikista niistä kerroista, jolloin hän sanoi kyllä, vaikka olisi halunnut sanoa ei. Kun hän olisi halunnut vain sylissä pitelyä ja rakkautta, mutta ei keksinyt muutakaan keinoa saada sitä. Tai kun penetraatio oli liian nopeaa ja rajua tai rakkaudetonta. Siksi naisen on tärkeää antaa itselleen läsnäolevaa ja rakastavaa kosketusta yonin alueelle esimerkiksi omin käsin tai vaikkapa yonimunan avulla. Voi olla myös hyvä käydä jollakin asiantuntevalla ja luotettavalla de-armouring- tai tantrahierojalla (ota kuitenkin selvää etukäteen hänen taustoistaan, koulutuksestaan ja suosituksista!).


Kun muutatte esileikin ja koko rakastelun miehisestä näkökulmasta ”nopea esileikki, jotta pääsen sisälle ja laukean” ihanaan, hekumalliseen, riittävän pitkään ja monimuotoiseen leikkiin keskenänne, se voi muuttaa naisen asenteen seksiä kohtaan aivan täysin. Rakastelu voi pitää sisällään yhdynnän tai sitten ei, joskus voi olla vapauttavaa tehdä kaikkea muuta mahdollista ja löytää sitä kautta uusia tapoja ilmentää rakastelun monimuotoisuutta. Joskus voitte hieroa toisianne öljyllä ennen rakastelua tai tehdä jotain superromanttista, mikä yleensä sytyttää naisen (romanttinen illallinen/elokuva, porekylpy, ruusun terälehdet, rakkauden tunnustukset, jokin tantrinen harjoitus ym. omien mieltymystenne mukaisesti).


On myös hyvä tiedostaa, että nykypäivänä moni nainen on hyvin maskuliinisessa moodissa johtuen yhteiskuntamme ja maailmamme tilasta. Silloin nainenkin saattaa haluta nopeaa seksiä, nopeasti kohti räjähtävää orgasmia ja rentoutua vasta sen jälkeen. Nainen saattaa miettiä, miten hyvin hän suoriutui seksissä, oliko hän riittävän aktiivinen ja miltä hän näytti rakastelun aikana. Kuitenkin naisen luontaisin, hyvin feminiininen ominaisuus on olla läsnä eroottisessa energiassa, joka on luonteeltaan laajalle avautuvaa, kohottavaa, kasvavaa, rakkaudellista, kaunista, ajatonta ja ei-purkautumaan pyrkivää. Naista voi tukea pääsemään tähän energiaan hänen oma sisäinen työskentelynsä, mutta myöskin miehen maskuliininen, kannatteleva ja lempeästi ohjaava aloitteellisuus. Mies pystyy kyllä herättelemään naisen intohimon, jos hän on riittävän kärsivällinen ja lempeä. Toki voitte olla ajoittain vastakkaisissa polariteeteissa, nainen aloitteellisena ja aktiivisena, viemässä tilannetta eteenpäin ja mies vastaanottavaisemmassa tilassa. Mutta mitä feminiinisempi nainen, sitä enemmän hän haluaa antautua ja avautua miehelle ja antaa tämän johdatella itseään nautinnon portaille, välillä herkästi kuulostellen, välillä itsevarman ottavasti.


Aihe on hyvin syvällinen ja siitä voi raapaista vain pintaa lyhyellä kirjoituksella. Olemme pitämässä Tantrisesta rakastelusta kurssia 3.-5.2.2023 Hyvinvoinnin keskus Knipnäsissä – lämpimästi tervetuloa syventymään sinne aiheen pariin monien erilaisten harjoitusten ja rakastelumeditaatioiden äärelle (omassa huoneessanne).
1,735 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page