top of page
Search

Naiseuden ihanuudestaKatsoin eilen mielenkiinnosta kahta reality-ohjelmaa, suomalaista ja ulkomaista. Suorastaan hämmennyin ohjelmien naisista. He näyttivät jollain tapaa kuin ”vääristyneiltä”…oli hiuspidennystä, ripsipidennykset, tekokynnet, pulleat pumpatut huulet, silikonirinnat jne.you name it. No tämä ei varmastikaan ole mikään uutinen, mutta minulle satunnaisena vierailijana se oli hämmentävä maailma. Naiset olivat kovia ja jopa niin maskuliinisia tässä kovassa, yli-itsevarmassa energiassaan, että miesten oli vaikea lähestyä heitä. He olivat onnistuneet peittämään naisellisen epävarmuutensa näiden erilaisten tekotuotteiden ja kehonmuokkausten alle. He olivat antaneet periksi sille miesten maailmasta peräisin olevalle kauneusihanteelle, joka on kovin kaukana luonnollisuudesta ja naiseuden monimuotoisuudesta. Näitä naisia selvästikin pidettiin kauniina ja heidän ulkonäköään kommentoitiin myös usein julkisesti ”hommasin nämä viime viikolla” (viittaus rintoihin) ja muilta hyväksyviä ja innostuneita kommentteja siihen. - Mitä ihmettä, tähänkö on tultu!


Minulle naiseus on jotain hyvin pyhää, kaunista ja ihmeellistä voimaa, joka ei riipu kantajansa rintojen koosta tai hiuspidennyksistä. Kun katson kukkaniittyä, sitä ihanampi ja mielenkiintoisempi se on, mitä erilaisempia kukkasia siellä kasvaa. Jotkut kukat ovat suuria, uhkeita, toiset pieniä, herkkiä, lähes huomaamattomia, jotkut säännöllisiä, kuin taideteoksia, toisten mielenkiintoisuus nousee epäsymmetrisestä asetelmasta tai yllättävistä yhdistelmistä. Värejä, muotoja, kokoja ja korkeuksia on lukuisia – ja miten kiehtovalta se tuntuukaan! Eri kukat (ja naiset) ilmentävät erilaisia energioita ulkoisen muotonsa kautta.


On lukemattomia tapoja olla nainen, ilmentää naiseutta. Tätä voidaan tarkastella tantrassa esimerkiksi eri arkkityyppien kautta. Pääarkkityypit ovat äiti, lumoojatar, sankaritar ja initioiva nainen (maagikko). Näillä on edelleenkin paljon erilaisia alatyyppejä ja on myös olemassa erilaisia luokittelutapoja arkkityypeistä. Joku nainen voi olla esimerkiksi hyvin äidillinen, lempeä, hänen huomionsa on muista huolenpitämisessä, joku toinen taas voi rakastaa kauneutta ja keskittyä päivät pitkät laajentamaan vaate-, koru- ja meikkivalikoimaansa.


Nainen voi edustaa vahvasti jotain tiettyä arkkityyppiä tai hän on voinut herättää niistä useimmat itsessään. Tämän vuoksi jotkut naiset ovat selkeämmin ”jotain tiettyä laatua” ja toiset taas moniulotteisempia, yllätyksellisempiä (esimerkiksi äiti ja intohimoinen rakastajatar samassa paketissa). Mutta lopulta aivan kaiken voi löytää naisesta, koska hän on Shakti, se joka ilmenee tänä maailmankaikkeutena. Jotkut naiset ovat enemmän vielä nupullaan, vasta avautumassa ja jotkut taas repsottavat häpeilemättä auki kaikessa moninaisuudessaan. Naisen elämässä on myös erilaisia vaiheita: neidon, nuoren naisen, kypsän naisen ja viisaan naisen vaiheet. Riippuen elämänsä vaiheesta hän voi ilmentää itseään eri tavoin.


Naisen on hyvä lähteä tutustumaan naiseuden eri muotoihin, jotta hän voi alkaa oivaltaa, mitä kaikkea hän voikaan olla! Ei tarvitse pysyä määrätietoisena business-naisena tai kilttinä kotiäitinä ikuisesti ;) Joidenkin naisten energia on hyvin herkkää ja haavoittuvaista, lähes keijumaista ja toisilla taas voi olla melko kovakin, läpipäästämätön energia. Tätä voidaan tarkastella monestakin näkökulmasta, joista yksi on feminiinisen yin-energian määrä meissä suhteessa maskuliiniseen yang-energiaan. Jos olet perehtynyt astrologiaan, voit saada sieltä paljonkin viitteitä oman naiseutesi erityislaaduista, etenkin kun tarkastelet omaa aurinko- ja kuumerkkiäsi, nousumerkkiäsi ja venuksen sijaintia. Tietyt merkit ilmentävät enemmän feminiinistä energiaa (kuten esimerkiksi vesi-elementin merkit) ja toiset maskuliinista (esimerkiksi tulimerkit) – mutta astrologia on oma syvälle menevä tiensä, johon kannattaa perehtyä kunnolla, esimerkiksi jonkun luotettavan astrologin kautta.


Myös sillä on merkitystä, minkälaisen kumppanin nainen on valinnut rinnalleen. Maskuliininen energia voi parhaassa tapauksessa auttaa naista puhkeamaan kukkaan ja avautumaan omaan täyteläisyyteensä tai lisätä naisen kriittisyyttä ja vaativuutta itseään kohtaan. Miehen vakaus, turvallisuus ja luotettavuus, ihailu ja rakkaus voivat auttaa naista hänen polullaan eheäksi ja itseään arvostavaksi Shaktiksi. Parisuhteessa energiat virtaavat molempiin suuntiin, eli molemmilla on jotakin annettavaa ja vastaanotettavaa ja siten vaikutus toisiinsa.


Palatakseni vielä naisen kauneuteen, joka on yksi ylistetyimpiä asioita maan päällä. Kun nainen on löytänyt itsensä ja oman paikkansa, hän voi alkaa todella ilmentämään naiseuttaankin vahvasti. On parempi jättää ajassa liikkuvat kauneusihanteet sivuun ja keskittyä löytämään se, mikä juuri minussa on kaunista ja viehättävää ja antaa sille arvoa. Ehkä hiukseni ovat silkkisen pehmeät, ehkä lantioni kaari on ihanan pyöreä, kenties ihoni on suloisen pisamainen, sääreni pitkät tai ehkä olen viehättävän siro tai uhkean kookas. On turha taistella luontaista olemustamme vastaan esimerkiksi olemalla jatkuvasti laihdutuskuurilla. Vie valtavasti energiaa, jos täytyy koittaa olla niin paljon jotain, joka ei ole esimerkiksi omalle kehotyypille tyypillistä. Kurvikas nainen, joka nauttii täysin siemauksin suklaapalasta on paljon viehättävämpi kuin jatkuvasti nälässä kituva, itseään arvosteleva nainen.


Anna siis naiseutesi loistaa ja nauti elämästä! Se jos mikä saa sinut sädehtimään naiseuden kauneutta. Yksi harhaluulo on kuvitella, että olen onnellinen, kunhan painan niin ja niin vähän tai näytän siltä ja tältä. Voit olla onnellinen juuri tässä ja nyt, sellaisena kuin olet – ja se tekee sinut kauniiksi!


Voit kontemploida näitä sanoja Shaktisangama Tantrasta:


”Ei ole olemassa yhtään jalokiveä, joka olisi naista ylivoimaisempi.

Ei ole olemassa mitään olotilaa, joka olisi naista ylivoimaisempi.

Ei ole olemassa mitään onnellisempaa

Ei ole olemassa mitään voimaa

Ei ole olemassa valtakuntaa

Ei ole olemassa mitään kauneutta, jota Naiseen voitaisiin verrata.

Ei ole koskaan ollut, ei ole olemassa eikä tule koskaan olemaan

Pyhää paikkaa, joka olisi naisenkaltainen…”


- Joten: älä pienennä itseäsi, muista oma suuruutesi! -


Muinaiset joogit ja tantrikot palvoivat naista myös seuraavasti:


”Nainen on luonut Maailmankaikkeuden. Hän on todellakin itse Maailmankaikkeuden keho. Nainen on kaikkien kolmen maailman perusta. Hän on kehomme olemus. Ei ole mitään toista onnellisuutta kuin se, jonka Nainen suo. Ei ole olemassa mitään toista Tietä kuin se, jonka nainen voi avata. Ei ole ollut, ei ole eikä koskaan tule olemaan. Ei eilen, tänään tai huomenna. Toista sellaista aarretta, joka olisi Naista ylivoimaisempi. Eikä valtakuntaa, pyhiinvaelluspaikkaa, ei Yogaa, ei rukousta, ei mantraa, askeesia eikä suurempaa rikkautta kuin se, jonka Nainen tarjoaa.”

– Shaktisangama Tantra


Tervetuloa tutkiskelemaan omaa erityislaatuista naiseuttasi naiseus-kursseilleni <3


265 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page