top of page
Search

Polariteetista eli vetovoiman laista

Teemu Syrjälän miesten kulkue päräytti muutama viikko sitten tämän kesän Natural High Healing-festareilla. Miksiköhän? Varmaan pitkälti siksi, että miehet saivat luvan kanssa mennä syvälle omaan maskuliiniseen energiaansa, muiden ihaillessa sitä ja naiset puolestaan saivat kokea syvää turvan tunnetta näiden vahvojen soturimiesten ympäröidessä heidät. Jopa 14-vuotias festareilla mukana ollut tyttäreni kertoi, kuinka hän koki olonsa äärimmäisen turvalliseksi ja luottavaiseksi miesringin keskellä, kuinka hänellä oli olo, että he olisivat valmiita puolustamaan häntä mitä tahansa vaaroja vastaan. Ah, maskuliinin antama turva ja feminiinin kyky luottaa siihen.


Meidän hyvin tasa-arvoisessa pohjoismaisessa Suomessamme saattaa välillä unohtua yksi olennainen juttu, joka on miesten ja naisten välisen polariteetin voimistaminen. Naiset ovat menneet enemmän omaan maskuliinisuutensa: pärjäävät omillaan taloudellisesti ja dildojensa avulla, luovat uraa, hoitavat raskaat hommat siinä missä miehetkin, treenaavat kovaa ja koittavat saada kehostaan mahdollisimman kiinteän, ottavat haasteita ja päämääriä saavutettavaksi, pärjäävät. Ja miehet samaan aikaan ovat menneet enemmän kohti sisäistä feminiiniään: tunteitaan, haluaan hoivata ja auttaa, omaa herkkyyttään ja haavoittuvuuttaan, pehmeyttään, mukautuvuuttaan. Mikä on tietenkin hyvä asia, sillä näin meistä tulee yhä kokonaisvaltaisempia olentoja, joissa on maskuliinisuus ja feminiinisyys sisäisessä tasapainossa.


Mutta, mitä enemmän miehet ja naiset muistuttavat toisiaan, sen ohuemmaksi käy myös polariteetti, vetovoima. Molemmat janoavat ihailua, naiset varsinkin oman kauneutensa ja säteilynsä ihailua ja miehet enemmän saavutustensa ja miehuutensa arvostamista. Ehkä saatat tietää miltä tuntuu tilata cafe latte Italiassa pilkesilmäiseltä tummalta tarjoilijalta, joka mittailee sinua ihailulla päästä varpaisiin. Tai asioida viehkeän respan neidon kanssa, joka väläyttelee kaunista hymyään sinulle rennosti useamman kerran. Polariteetti saa energiat liikkeelle ja olon tuntumaan elävältä, energia välillänne sähköistyy ja arkisestakin hetkestä tulee jotenkin maaginen. Meidän elämämme voi olla tätä aina, eikä vain etelän reissuilla ;) Mutta vastuu siitä on jokaisen otettava itse.


Miehet voivat opetella tarjoamaan tietoisesti turvaa ja vakautta naiselle omasta juurichakrastaan käsin. Se on naiselle superhottia, jo ihan biologiamme vuoksi (olemme tarvinneet aiemmin fyysisesti vahvemman suojelua). Maskuliininen turva mahdollistaa rentoutumisen ja avautumisen syvemmälle naisessa. Toki naisen itsensä on työskenneltävä oman sisäisen maskuliininsa kanssa ja löydettävä turva myös sisältään, ilman, että se pelkästään ulkoistetaan toiselle. Juureva turvan ja kannattelun tunne suhteessa mahdollistaa sen, että nainen voi loistaa ja sädehtiä omaa kaunista femiiniinienergiaansa miehen suuntaan. Usein nainen alkaa silloin automaattisesti tarjota sakraalichakrastaan sensuaalista ja pehmeän eroottista voimaansa miehelle, ikään kuin ”lahjana”. Ja myös naisen toinen vahva keskus, sydänkeskus, avautuu luonnostaan ja nainen voi ilmentää rakkauttaan, kiintymystään, huolenpitoaan ja hellyyttään miestä kohtaan. Tähän kuitenkin vaikuttavat naisen oman avoimuus ja mahdolliset lukot näillä alueilla. Jotkut epätoivoiset naiset ;) voivat tarjota näitä ihania feminiinisiä lahjojaan myös saamatta itse vastapainoksi juuri mitään… mutta se kariuttaa suhteen ennemmin tai myöhemmin joka tapauksessa. Kun mies saa ihailua ja kunnioitusta omassa maskuliinisessa voimassaan, hän myöskin alkaa loistaa ja tarjota erittäin mielellään turvaa ja kannattelua. Ja sama toisin päin: jos häntä jatkuvasti kritisoidaan, aliarvioidaan, mäkätetään, osoitetaan hänen heikot kohtansa, määräillään…no, se vain syö hänen pallinsa ja sitten ollaan pian äiti-pikkupoika-suhteessa, joka ei kuumenna kumpaakaan seksuaalisesti. Tämä on yllättävän yleinen kuvio pitkissä parisuhteissa ja kierre vie kumppanukset yhä kauemmaksi toisistaan. Molemmin puoleinen ihailu on siksi äärimmäisen tärkeää parisuhteessa.


Ihanteellisesti kumppanukset kehittävät tasapainoisesti omaa feminiiniään ja maskuliiniaan, mutta samalla vahvistavat keskinäistä polariteettiaan voimistamalla miehen miehisyyttä ja naisen naisisuutta ihailun ja käytännön tekojen kautta (sama toimii muissakin kuin heterosuhteissa, sillä yleensä ne perustuvat joka tapauksessa maskuliinisen ja feminiinisen energian polariteettiin). Näin ollen esimerkiksi mies voi tarjoutua kantamaan painavat tavarat, tehdä raskaammat lumityöt, availla ovia, tarjota kyydin ja illallisen ravintolassa (tai jotain muuta ”taloudellista tukea”) jne. Kunnon vanhanaikaisia juttuja! Mutta jotka toimivat syystä, tuoden naiselle turvan, vakauden ja kannattelun tunteita. Nainen voi puolestaan kaunistaa kotia ja itseään, ehkä tanssia jonkin viekoittelevan tanssin miehelle, tarjota jotain ihanan rentouttavaa pikkupalvelusta (mitä tahansa hartiahieronnasta suuseksiin), mikä tarjoaa miehelle ulospääsyn hänen ainaisesta suoritusmoodistaan. Nämä kaikki arjen pienet teot lisäävät polariteettia eli vastakohtien vetovoimaa. Siksi ei ole niin hyvä (vaikkakin tasa-arvoinen) ajatus tehdä kaikkia samoja juttuja yhdessä, samalla panoksella. On myös todella tärkeää viettää oman sukupuolensa edustajien kanssa aikaa, tyttöjen hemmottelupäiviä ja miesten eräretkiä. Ellet sitten halua sisarus-tyyppistä kumppanuutta, joka on joillekin ihan tyydyttävä ratkaisu. Useimmat meistä kuitenkin kaipaavat sitä kipinää, joka herää juuri vastakohtaisuudesta.


Miten kaunis sellainen maailma voikaan olla, jossa arvostetaan erilaisuutta, vastakohtien täydentävää vaikutusta. Missä meidän ei tarvitse olla samanlaisia, jotta voisimme saada samanarvoista kohtelua. Jokainen ihmisolento on toisaalta oma ainutlaatuinen kokonaisuutensa, mutta samanaikaisesti olemme yhtä syvemmällä, sielun ja hengen tasolla. Meidän yksilöllinen ulkoasumme pitää sisällään syvän sielullisen yhteyden, jossa lopulta kaikki polariteetit katoavat ja sulautuvat ykseyteen. Kuitenkin täällä maan päällä ollessa on kiva leikkiä myös polariteettien ja erilaisuuksien leikkejä :)

1,423 views0 comments

Recent Posts

See All

Комментарии


bottom of page