top of page
Search

Tantrinen rakastelu tietoisuutta laajentavana harjoituksena


”Sex is fresh, alive and openended. Sex is an art form, a prayer, a way of contemplating and communing with infinite love, naked, unfraid, raw and totally open. Sex is a means for expressing this mystery of love through the music of your body.” – David Deida (Finding God through Sex)


Tantrinen rakastelu on pyhä tapahtuma, jossa kunnioitetaan kumppania, voimistetaan parin välistä rakkautta ja pyritään olemaan hyvin läsnä jokaisessa hetkessä sellaisena kuin se ilmenee. Tantriseen rakasteluun ei lähdetä pelkästä fyysisestä halusta, kiihottuneisuuden tilasta, jolle kaivataan purkautumisreittiä toisen kanssa. Myöskään se, että mies välttää ejakuloimista, ei tee rakastelusta tantrista.


Tantriseen rakasteluun on monia syitä, mutta yksi merkittävimmistä on sen parantava, laajentava ja tietoisuutta kohottava voima. Aasiassa taolaiset kehittivät parantavan rakastelun tutkimuksia noin 500 e.a.a, ehkä jo aiemminkin. Rakastelua pidettiin tehokkaana tapana hoitaa itseä ja muita; esimerkiksi erilaisiin vaivoihin määrättiin tiettyjä rakasteluasentoja kiinalaisen lääketieteen edustajan toimesta. (Moninkertainen orgasmi – seksin salaisuuksia pareille ja Taoist Secrets of Love).


Kama Sutrassa sanotaan: ”Viisas tietää senkin, että fyysinen nautinto ei ole rakastelemisen ainoa päämäärä. Se voi musiikin tavoin herättää tunteet, nopeuttaa aistimukset, hälventää ajatukset rytmiksi, kunnes on ainoastaan rytmi. Se jatkaa virtaamistaan sydänten lyödessä yhä nopeammin, jäsenten väristessä rummutuksen tahtiin, joka kiihtyy kiihtymistään, kunnes soitto päättyy pitkään hiljaisuuden säveleen. Rakkaudella on monta yogaa: vartaloiden kosketus, lantioiden liitto, vetäytyminen erilleen, rajun hengityksen rauhoittuminen, irtautuminen ruumiista ja sielusta.”


Näissä kursivoiduissa kohdissa voidaan havaita tantrinen asenne, joka on ilmennyt rakastelua kohtaan muinaisessa Intiassa. Tantrisessa rakastelussa olennaisimpia piirteitä ovatkin tietoisuuden kohottuminen ja laajentuminen, mahdollinen sulautuminen omaan korkeimpaan olemuspuoleen toisen kanssa sekä sulautuminen/yhteys koko maailmankaikkeuteen ja sen Alkulähteeseen.


Tantrisissa ja taolaisissa opetuksissa pidetään rakastelua ilman rakkautta vaarallisena, koska se voi hidastaa ihmisen henkistä kehitystä ja jopa johtaa kehon heikentymiseen, erityisesti jos ejakuloidaan usein (esim. Taoist Secrets of Love). Jos annamme energiamme laskea säännöllisesti alempien chakrojen tasolle (tai annamme sen ylipäänsä olla jatkuvasti siellä), ilman energian kohottamista, vaikuttaa se myöskin siihen energeettiseen tasoon, jossa olemme muutoinkin. Tantrikolle on tärkeää osata kohottaa energiaansa ja mm. siksi tantrassa tehdäänkin erilaisia energian kierrätys- ja kohottamisharjoituksia, myös rakastelun ulkopuolella.


Tantrisen rakastelun avulla voidaan nostaa ihmisen energiatasoa, kun sitä ei heikennetä ulospäin räjähtävän ja siten väsyttävän orgasmin kautta. Jotkut lähteet puhuvat jopa nuorentumisesta, sisäisen loisteen ja charmin voimistumisesta sekä tervehtymisestä tantrisen rakastelun avulla. Naiselle tantrinen rakastelu on usein erityisen tyydyttävä, syvä ja rakkautta koko hänen olemuksessaan lisäävä kokemus, jolloin hän alkaa loistaa rakkaudellista energiaa, harmoniaa ja feminiinistä kauneuttaan. Naiset kokevat perinteisessä seksissä ehkä miehiä useammin pettymyksiä ja vaille jäämisen tuntemuksia monellakin tasolla (mm. esileikin puutteellisuuden, aktin lyhyyden ja tunneyhteyden puuttumisen vuoksi).


Naisia pidetään luonnostaan tantrisina, joten heillä on monesti ymmärrys ja kokemuksiakin siitä, mitä kaikkea rakastelu voisi olla. Naisen orgasmi ei välttämättä tunnu pelkästään sukupuolielinten alueella, kuten useimmiten on miehen laita, vaan nainen saattaa tuntea luonnostaan orgasmin tuntemuksia eri puolilla kehoa, jopa ns. koko kehon orgasmeja tai energiaorgasmeja. Hänen orgasminsa saattavat olla myös luonnostaan sublimoituvia, eli ylöspäin kohoavia ja energiaa tuottavia. Miehellä energiataso nousee huomattavasti, kun hän alkaa vähentää ejakuloivia orgasmeja ja hän saattaa kokea aivan uudenlaista voimaa ja eroottisia aistimuksia, fyysistä vetovoimaa sekä keskittyneisyyttä ja itsevarmuutta olemuksessaan.


Mitä pidempään voimme ylläpitää nautinnollisia kokemuksia ilman purkautumisen tarvetta ja mitä enemmän voimme laajentaa näitä tuntemuksia koko kehoon, sen herkemmäksi ja orgastisemmaksi koko kehomme alkaa käymään. Toki samanaikaisesti vaaditaan kehon syvää rentoutumista, joka on usein seurausta erilaisten tunnelukkojen ja jännitysten vapauttamisesta. Vain tuulenvire ihokarvoissa, oma hengitys, yhteys luontoon tai höyhenen kevyt kosketus voivat saada aikaan ekstaattisia tuntemuksia koko kehossa. Olemuksemme herkistyy ja avautuu. Mitä pidempiä aikoja pystymme pitämään sisällämme orgastisia energioita, sitä todennäköisemmin pystymme kokemaan myös laajentuneita tietoisuuden tiloja. Mitä useammin voimme kokea näitä tiloja, sitä lähemmäksi tulee tietoisuuden tilan pysyvä muuntuminen ja dualismin ylittäminen. Voimme lopulta kokea sulautumisen kumppaniimme sekä sulautumisen maailmankaikkeuteen ja/tai Jumalaan eli ns. Samadhi-tilan.


”Why practise this disposition of openness during sex? Because, for most people, no matter how enlightened they are in other areas of their lives, their sexual and emotional life remains troublesome. For most people, sex is one of the most pleasurable and frustrating parts of their lives.” – David Deida (Finding God through Sex)
Tulossa on viikonloppukursseja tantrisesta rakastelusta, jolloin voit saada lisää ymmärrystä, tietoa ja harjoituksia liittyen tähän kiehtovaan aiheeseen :) Stay tuned!

822 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page